DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Vishandel de Jager ambassadeur voor Noordzeevis uit Scheveningen

12 augustus 2021

Op dinsdag 10 augustus heeft Vishandel de Jager een oorkonde ontvangen van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De vishandel ontving de oorkonde voor het prominent en met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen. Nico de Jager en Dennis Rog namen de oorkonde in ontvangst van Ron Kleijn, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Van haringkar tot Vishandel de Jager
De vader en ooms van Nico liepen al voor de tweede wereldoorlog rond met een haringkar door de straten van Wateringen. Tijdens de oorlog was er geen handel, maar na de oorlog pakte de familie de taak om de Wateringenaren van verse vis te voorzien weer op zich. De gemeente stelde in de jaren 50 een winkel beschikbaar aan de vishandelaren en sinds 1956 is Vishandel de Jager gevestigd in het Wateringse. Nico, Eigenaar vishandel de Jager, wist na de middelbare school niet wat hij wilde doen. Uiteindelijk is hij, tegen het advies van zijn moeder in, toch de vis in gegaan. Hij begon als visinkoper bij De Dukdalf, een visrestaurant aan de Dr. Lelykade op Scheveningen en sloot na verloop van tijd aan bij zijn vader in de winkel. Sindsdien is er een hoop veranderd. Vishandel de Jager is uitgegroeid tot een begrip in Wateringen en er staat een enthousiast en gepassioneerd team achter de toonbank.

Liefde voor Noordzeevis
Nico staat al zijn hele werkende leven in de vis. Gedurende die periode heeft Noordzeevis altijd een prominente plek in het assortiment gehad. “Mijn favoriete vissen om te eten zijn wilde zeebaars, kabeljauw en tong wanneer ze in het seizoen zijn. We stimuleren onze klanten ook om vissen te eten die in het seizoen zijn. Is het er bijvoorbeeld even niet, dan adviseren we een ander visje uit de Noordzee die dan wel in het seizoen is.” Voor de passie en het bijdragen aan het geliefd maken van Noordzeevis uit Scheveningen kreeg Vishandel de Jager de oorkonde uitgereikt.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen
Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In onze Noordzee leven ongeveer 220 ver- schillende vissoorten. Waarvan op ongeveer 30 soorten commercieel gevist wordt. Toch komen De meeste vissen die we eten komen niet uit de Noordzee, terwijl onze zee een van de meest gereguleerde en schone zeeën ter wereld is. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90% geëxporteerd. We importeren veel andere vissoorten, zoals zalm, tonijn, tilapia en pangasius. En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin.

V.l.n.r. Ron Kleijn, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen reikt de oorkonde uit aan Nico de Jager, Eigenaar Vishandel de Jager, en Dennis Rog, werknemer Vishandel de Jager.