DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Recept - gebakken schar met pesto en tomaat

13 januari 2022

De vis van de maand schar, is een makkelijk visje om te bereiden. Schar lijkt qua smaak erg op schol en is daarmee een goede vervanger in de wintermaanden. Een schar kun je gerookt kopen, even koken of bakken. Bak de schar bijvoorbeeld en serveer met pesto en tomaat.

Leg hiervoor een aantal tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel deze met een beetje olie. Verwarm de tomaatjes vijf minuten op 180 graden in de oven. Je kunt natuurlijk pesto uit een potje gebruiken maar extra lekker is om de pesto zelf te maken. Doe hiervoor 30 gram geroosterde pijnboompitten, 50 gram Parmezaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie en 30 gram verse basilicum in de keukenmachine en meng dit tot het vloeibaar is. Breng op smaak met zout, peper en knoflook.

Strooi wat bloem op een bord en wentel de schar filet even door de bloem. Bak de schar in een beetje boter in een paar minuten gaar. Serveer de vis met de pesto, tomaat, citroen en wat gebakken aardappels.