DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Nieuw kookboek Noordzeevis uit Scheveningen nu verkrijgbaar!

18 maart 2020

Veel mensen eten zalm of tonijn, maar waarom niet veel vaker kiezen voor wijting, schar of rode poon? Op woensdag 18 maart hebben wij het boek ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Verse vangst voor de nieuwe generatie’ uitgebracht. Het boek is gemaakt om jongeren kennis te laten maken met bekende en minder bekende vissen uit eigen zee.

Verse vangst voor de nieuwe generatie
De consumptie van vis onder jongeren is erg laag, terwijl juist voor jongeren het eten van vis heel belangrijk is. Naast dat de eiwitten in vis helpen met de groei, onderhoud en reparatie van het lichaam, is vis ook nog erg lekker en biedt de Noordzee een ruime keuze aan vissoorten. Samen met studenten van ROC Mondriaan en SVO vakopleiding food zijn de recepten in het nieuwe kookboek ontwikkeld. Suzanne van der Pijll, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen en één van de makers van het boek: “Met dit kookboek willen we jongeren enthousiast maken over Noordzeevis uit Scheveningen. We willen laten zien welke vissoorten de Noordzee te bieden heeft en hoe lekker en veelzijdig lokale vis kan zijn. In Scheveningen is er volop keus. En vis is echt niet moeilijk te bereiden. Alle recepten in dit boek zijn gemaakt door jongeren. Jongeren die zich voorbereiden op een werkend leven als kok, visverkoper of op een andere plek in de vissector.”

Meer Noordzeevis uit Scheveningen op de menukaart
Vissen als wijting, schol en steenbolk worden in Scheveningen bijna dagelijks aangeboden. Veel van deze vers gevangen Noordzeevis gaat vanaf de haven van Scheveningen direct naar het buitenland. Het doel van stichting Noordzeevis uit Scheveningen is om meer mensen te laten genieten van onze eigen vis uit de Noordzee. Verser kan het niet. Het boek is te bestellen via www.noordzeevisuitscheveningen.nl/kookboek.